MEAT MARKET 2017

Spotkanie dostawców i kupców mięsa i wyrobów mięsnych
  • sieci handlowe
  • hurtownie mięsa
  • producenci
  • prosta formuła spotkań
Ptak Warsaw Expo, Nadarzyn

arrow_waktualności arrow_w zarejestruj się

FRSiH: Klienci z całego świata chcą kupować polskie produkty

Nie jesteśmy jakimś nieznanym krajem, ale jesteśmy dużym producentem mleka w Europie. Nasi potencjalni klienci doceniają, że polskie rolnictwo i tym samym wyroby nie są tak skażone chemicznie nawozami, jak ma to miejsce na...
więcej
2017-11-17

MRiRW: Rok 2017 pod znakiem wzrostu produkcji mięsa w Polsce

- Wszystko wskazuje na to, że 2017 rok stoi pod znakiem wzrostu produkcji, zarówno jeśli chodzi o wołowinę, wieprzowinę, jak i drób. Dobre wyniki notowane są także w handlu zagranicznym - mówił Jerzy Dąbrowski...
więcej
2017-06-05

Dyskonty w Polsce walczą o zdrową półkę 

Więcej. Przejdź do artykułu...
więcej
2017-05-18

Nowa linia strategii komunikacji wizerunkowej sieci Stokrotka

Nowa strategia ma za zadanie promować wartości istotne z punktu widzenia zdrowego odżywiania. Będzie ona podkreślać główne atuty sieci i przewagi nad konkurencją tj. świeżość oraz wysoką jakość asortymentu -...
więcej
2017-05-17

EEC 2017: Sukcesja w branży spożywczej niejedno ma imię

Robert Kremser, dyrektor rozwoju biznesu w Bisnode Polska zwrócił uwagę, że sukcesja nie zawsze musi oznaczać pozostawienia firmy w rękach rodziny, która ją stworzyła. – Wiele polskich rodzinnych firm ma problem...
więcej
2017-05-17

Jak utrzymać dobrą koniunkturę polskiego drobiu?

Jak podaje GUS, w 2016 roku polscy drobiarze wyhodowali ponad 1 mld 105 mln sztuk brojlerów. Wraz z produkcją rośnie również eksport. Udział polskich kurcząt w sprzedaży na terenie Unii Europejskiej wyniósł 17 proc. Aby...
więcej
2017-04-28

Rośnie unijny eksport mięsa z indyka i gęsiny

Według danych Komisji Europejskiej, w 2016 r. UE wyeksportowała do krajów trzecich ponad 1,5 mln ton mięsa, żywca, podrobów i przetworów drobiu – o 7,3 proc. więcej niż w 2015 r. W strukturze towarowej wywozu...
więcej
2017-03-28

KE: Zakaz importu mięsa z Brazylii do UE byłby zbyt pochopnym krokiem

Zdaniem Komisji Europejskiej, będącej w stałym kontakcie z władzami Brazylii, wprowadzenie zakazów przez Chiny oraz Hongkong było zbyt pochopne i nieadekwatne do zaistniałej sytuacji. Zakazem eksportu do Unii...
więcej
2017-03-28

Szykuje się duża koncentracja na rynku mięsnym

Działalność operacyjna przejmowanych spółek polega na prowadzeniu dwóch zakładów przetwórczych działających na rynku porcjowanego i paczkowanego świeżego mięsa wieprzowego oraz na rynku przetworzonych produktów...
więcej
2017-03-28

Polscy producenci skorzystają na mięsnym skandalu w Brazylii? Problemem może być ASF

- Biorąc pod uwagę deklaracje części krajów, w tym Chin, dotyczące wstrzymania importu brazylijskiego mięsa można oczekiwać, iż „afera mięsna”, przynajmniej w krótkim okresie będzie miała silny negatywny wpływ na...
więcej
2017-03-22

Irlandzcy farmerzy wzywają UE do embarga na brazylijskie mięso

Prezes stowarzyszenia irlandzkich rolników (IFA), wezwał komisarza ds. zdrowia i bezpieczeństwa żywności UE do wprowadzenia natychmiastowego embarga na import brazylijskiego mięsa.Więcej. Przejdź do artykułu...
więcej
2017-03-22

Ptasia grypa: UE wprowadza zasady regionalizacji w handlu drobiem z USA

Komisja Europejska zastosowała ograniczenia w handlu drobiem i produktami drobiowymi ze Stanami Zjednoczonymi z uznaniem regionalizacji dla obszarów zagrożonych, czyli wydała zakaz wprowadzania do Unii towarów...
więcej
2017-03-22

Branża drobiarska dyskutowała o ptasiej grypie

Jaka jest obecna sytuacja branży drobiarskiej w obliczu wystąpienia wirusa grypy ptaków? Czy przyszłość eksportu zarówno do krajów unijnych, jak i krajów trzecich ulegnie zmianie? Czy Polska zachowa pozycję lidera...
więcej
2017-03-16

Branża drobiarska w obszarze niepewności

Więcej. Przejdź do artykułu...
więcej
2017-03-16

Unijny rynek drobiu staje się coraz bardziej nasycony

Komisja przewiduje, że spożycie drobiu w UE w 2017 r. zwiększy się już tylko o 0,7 proc. do 13,9, czyli przeciętnie do 27,1 kg na jednego mieszkańca. Skala wzrostu spożycia będzie niższa niż w poprzednich latach,...
więcej
2017-03-13

Produkcja drobiu nie zwalnia mimo ptasiej grypy

Mimo grypy ptaków produkcja drobiu w Polsce nie zwalnia – wynika z analizy jaką Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz przeprowadziła na podstawie danych GUS o wylęgach i nakładach jaj wylęgowych.Więcej....
więcej
2017-02-28

Biedronka w 2016 stawiała na promocje, modernizacje i zupy

Biedronka pozytywnie ocenia miniony rok swojej działalności w Polsce. Sieć skupiła się w tym czasie na intensywnych akcjach promocyjnych, modernizacji sklepów oraz inwestycjach w nowe produkty – podaje portal...
więcej
2017-02-24

Gzella otworzy 15 nowych sklepów mięsnych

Więcej. Przejdź do artykułu...
więcej
2017-02-22
Partnerzy
Live Chat