MEAT MARKET 2017

Spotkanie dostawców i kupców mięsa i wyrobów mięsnych
  • sieci handlowe
  • hurtownie mięsa
  • producenci
  • prosta formuła spotkań
Ptak Warsaw Expo, Nadarzyn

arrow_waktualności arrow_w zarejestruj się

FRSiH: Klienci z całego świata chcą kupować polskie produkty

Nie jesteśmy jakimś nieznanym krajem, ale jesteśmy dużym producentem mleka w Europie. Nasi potencjalni klienci doceniają, że polskie rolnictwo i tym samym wyroby nie są tak skażone chemicznie nawozami, jak ma to miejsce na...
więcej
2017-11-17

Fresh Market 2017 już za 2 dni.

Jeszcze tylko przez cztery dni można dokonać rejestracji uczestnictwa w spotkaniu. 19 września (wtorek) to ostatni dzień na zgłoszenie udziału we Fresh Market 2017.Wszystkich zdecydowanych na wzięcie udziału...
więcej
2017-09-16

Marnowanie produktów spożywczych: Za 53 proc. strat odpowiadają gospodarstwa domowe

Za 53 proc. strat odpowiadają gospodarstwa domowe, 19 proc. generuje przetwórstwo przemysłowe. 12 proc. przypada na gastronomie, a tylko 5 proc. na sprzedaż i dystrybucję - informuje Rzeczpospolita.Więcej. Przejdź do artykułu...
więcej
2017-09-06

Konfederacja Lewiatan za dwiema wolnymi niedzielami dla pracowników handlu

Przedstawiciele branży handlowej podtrzymują wspólne stanowisko w sprawie zakazu handlu w niedziele wypracowane kilka tygodni temu. Wówczas zaproponowali trwałe rozwiązanie, chroniące zarówno pracowników, konsumentów, jak...
więcej
2017-09-06

Ceny masła nadal wysokie, ale nadchodzi korekta

Więcej. Przejdź do artykułu...
więcej
2017-09-06

Rafalska: Realne rozwiązanie to 2 wolne niedziele od handlu od stycznia 2018

Elżbieta Rafalska potwierdza, że 2 wolne niedziele od handlu to rozwiązanie bardzo realne do wprowadzenia od stycznia 2018 r. Nazywa je "rozsądniejszym" niż propozycja "Solidarności". Nie wyklucza jednak, że w kolejnych latach zakaz...
więcej
2017-09-06

W 2016 r. wzrosło spożycie per capita piwa, spadło wina i miodów, a wódki bez zmian

W 2016 roku statystyczny Polak wypił więcej piwa niż rok wcześniej, ale mniej wina i miodów pitnych, zaś spożycie wódki na głowę pozostało bez zmian – wynika z danych Głównego Urzędu Statystycznego. W 2016 roku wzrosły...
więcej
2017-09-05

Raport o przyszłości branży żywnościowej Infuture Institute

Sklepy bez kas, mięso z laboratorium, czy jadalne owady stają się częścią codzienności. Co będzie dalej? Jak będzie wyglądała przyszłość żywności? - na te i podobne pytania, odpowiedzi udziela raport Future of...
więcej
2017-09-05

Sieci handlowe wśród najbardziej aktywnych sektorów na rynku magazynowym

– Za nami najlepsze półrocze w historii polskiego rynku magazynowego. Firmy podpisały umowy najmu na rekordowe 1,72 mln mkw., z czego na nowe kontrakty wraz z ekspansjami przypadło 1,3 mln mkw. – wylicza Tomasz...
więcej
2017-09-05

Ceny produktów płynnych wzrosły w mniejszym stopniu niż ceny masła i serów

Według danych MRiRW, w Polsce, w pierwszych czterech tygodniach sierpnia 2017 r. ceny zbytu płynnych produktów mleczarskich były wyższe niż w analogicznym okresie przed rokiem, jednak dynamika wzrostu była zdecydowanie...
więcej
2017-09-05

Rosjanie chętnie zaopatrują się w Polsce w artykuły spożywcze

Polsko-rosyjską granicę przekracza więcej Rosjan. Przyjeżdżają na zakupy, także spożywcze - czytamy w serwisie money.pl.Więcej. Przejdź do artykułu...
więcej
2017-09-02

Do końca roku ceny masła pozostaną wysokie

Jak zauważa Przemysław Okniński, zwiększające się spożycie masła jest efektem obecnego od kilkunastu lat trendu. Jego zdaniem coraz większą popularnością cieszą się pełnotłuste produkty mleczne. Na skutek czego zwiększyło się...
więcej
2017-09-01

Rosnąca cena żywca nie sprzyja zakładom mięsnym

Od początku 2016 r. można zaobserwować wzrost cen mięsa wieprzowego. Jest to dobra wiadomość dla hodowców trzody chlewnej, której opłacalność wzrasta, pomimo rosnącej produkcji. Jednak, wysokie ceny surowca stanowią problem...
więcej
2017-09-01

Prezes Instytutu Gospodarki Rolnej o priorytetach dla polskiego rolnictwa po sejmowej przerwie

- Afrykański pomór świń, ptasia grypa i międzynarodowy handel produktami rolno-spożywczymi nie mają wakacyjnej przerwy. Te trzy kwestie powinny być traktowane jako najważniejsze. Wirusy ze względu na to, że rujnują dobrą...
więcej
2017-09-01

Uznane organizacje producentów owoców i warzyw – zmiany terminów

Przedłużone zostały terminy przedkładania, do zatwierdzenia przez dyrektorów oddziałów regionalnych ARiMR, programów operacyjnych realizowanych od 1 stycznia 2018 r. w oparciu o zapisy Strategii krajowej...
więcej
2017-08-25

Słaby początek pomidorowego sezonu

Marny sezon, niskie ceny skupu, wysokie koszty produkcji i mało rąk do pracy – tak o rozpoczynającym się skupie pomidorów mówią plantatorzy. Niektórzy chcą nawet zlikwidować plantacje. W naszym regionie pomidorowym...
więcej
2017-08-25
Partnerzy
Live Chat